Internettips voor onderweg

1. Antenne

Een simpele externe wifi-antenne, soms al vanaf € 10,-, verzorgt betere ontvangst. Plak het dingetje buiten je caravan- of camperraam aan de zijwand. Kies de kant waar de antenne van de tenting zich all rightbevindt. Binnenhuisantennes zijn niet waterbestendig. Voor meer apparaten kan een externe antenne met router handig zijn. Je logt de router in op het beschikbare wifi-netwerk. Je eigen apparaten blijven verbonden met je eigen router. In dBi wordt de versterkingskracht van deze antennes aangegeven.

2. Bomen

Vanwege het lage vermogen en de hoge frequentie van wifi-antennes is de verbinding van nature gevoelig voor storingen en onderbrekingen. Bomen, struiken en neerslag absorberen het signaal, met haperingen of uitval als gevolg. Op een kale vlakte heb je dus het beste signaal.

3. Camping

Is een snelle, goede verbinding belangrijk voor je, ga er dan niet vanuit dat de aanwezigheid van wifi automatisch okayeen goede verbinding inhoudt. Neem contact op met de camping over je wensen.

4. Dataverkeer

Voorkom verrassingen. Gebruik de datateller-app van je company. Zo heb je een overzicht van je datagebruik om de kosten te beheersen.

5. Instellingen

Verdiep je in de opties van de phone en check de instellingen van je socialmedia-apps. Staat het automatisch afspelen van video’s wel uit? Wordt er geen e mail verstuurd bij elke actie? Laat okayeen bijlage bij electronic mail niet automatisch downloaden. Zet ‘de cloud’ tijdelijk uit.

6. Kosten

Voor mobiel net heeft de EU de kosten nu bepaald op maximaal € zero,24 in step with 1 MB. Daarmee kun je ongeveer 10 pagina’s van de mobiele versie van een internet site lezen. 500 MB kost daarmee nog altijd € one hundred twenty,-.

7. Mobiel

Bezoek zoveel mogelijk ‘mobiele’ web sites. Dat is vaak hetzelfde adres, maar dan met ‘m.’ of ‘mob.’ ervoor. Door het weighted down van deze websites verbruik je veel minder records. Op je telefoon kun je instellen dat automatisch de mobiele version van een internet site wordt geladen.

8. Prepaid internetbundel

Prepaid telefoonkaarten zijn in het buitenland verkrijgbaar vanaf 10,- á 15,- euro. Maak daarvan gebruik om via het buitenlandse GSM-internet te internetten. Gebruik je smartphone als hotspot voor je pill of laptop. Let op: er magazine geen simlock aanwezig zijn op je telefoon.

9. Satellite


Tweeweg satellietinternet is beschikbaar in heel Europa. Nooit meer twijfel of er wel een goeie verbinding is. Apparatuur is te huur en very wellvoor consumenten zijn er tegenwoordig prima pakketten. Het is nog wel relatief duur, met abonnementen van zo’n € 25,- in step with maand en speciale apparatuur die ongeveer € 800,- kost.

10. Rekening

In het buitenland kunnen de kosten van mobiel internet enorm snel oplopen. Er is een datalimiet van € 60,50 ingesteld. Als je die bereikt, stuurt je issuer je eenmalig een sms. Schakel je net weer in, dan phrase je niet meer gewaarschuwd. Met pay as you go voorkom je verrassingen.

11. Roaming

Zet in het buitenland de carrier ‘dataroaming’ op je cellphone uit. Daarmee zijn geautomatiseerde verbinden met het net geblokkeerd. Je kunt er alrightselectief mee omgaan. Naast dataroaming kun je het gebruik van het mobiele dataverkeer, door apps op je cellphone, according to applicatie uitschakelen. Vanaf 2016 kost mobiel internetten, bellen en sms’en in het buitenland internet zo veel als thuis. Dan dus geen roaming-kosten meer!

Jessica J. Underwood
Subtly charming explorer. Pop culture practitioner. Creator. Web guru. Food advocate. Typical travel maven. Zombie fanatic. Problem solver. Was quite successful at developing wooden tops in the aftermarket. A real dynamo when it comes to exporting glucose in Bethesda, MD. Had moderate success managing action figures in New York, NY. Set new standards for selling crayon art in Salisbury, MD. In 2009 I was getting my feet wet with sock monkeys for the underprivileged. Spoke at an international conference about merchandising toy elephants in Nigeria.